Burslarını geri isteyen öğrenciler çıplak ayakla yürüdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2009 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

UĞUR ÖZTÜRK

Üniversite öğrencileri, belediye burslarının geri verilmesi için yalın ayak yürüdü

İSTANBUL- Beyoğlu'nda, bir grup üniversite öğrencisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) burslarının yeniden verilmesi için yalın ayak yürüdü. Taksim Meydanı'nda çıplak ayakla bir basın açıklaması yapan öğrenciler, yeniden seçilen Kadir Topbaş'tan burslarını yeniden vermesini ve ulaşımda öğrencilere yüzde 50 indirim yapmasını istedi. Öğrenciler İstiklal Caddesi üzerinden sloganlar atarak İBB'ye kadar yürüdü.

Kendilerine Öğrenci Kolektifi adını veren yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu, İBB burslarının kesilmesini protesto etmek için Taksim Meydanı'nda toplandı. Öğrenciler adına bir basın açıklaması yapan Fatih Usta, Büyükşehir Belediyesi'nin 50 bini aşkın öğrencinin bursunu kestiğini savundu. Üç aydır burslarını alamadıklarını kaydeden Usta, "Kadir Topbaş, yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Bilsin ki bizler üç aydır burslarımızın geri ödenmesi için üniversiteli öğrenciler olarak mücadele ediyoruz. Tavrımız seçimlere kadar değildi. Kadir Topbaş'ı ilk ziyaret eden de üniversiteliler olacak ve haklarını iletecek." dedi.

Ulaşımda da öğrencilere yüzde 50 indirim isteyen Usta konuşmasının devamında şöyle konuştu: "Bizim haklarımız sandıkta sayılacak oylarda değil, bizim verdiğimiz mücadele ile kazanılacak şeylerdir. Kadir Topbaş kararından dönene kadar bu tavrımız devam edecektir. Topladığımız binlerce imzayı Büyükşehir Belediyesi'ne iletiyoruz. Kadir Topbaş'ı ilk ziyaret eden böylece üniversiteler olacak" .

Basın açıklamasının ardından öğrenciler İstiklal Caddesi üzerinden yalın ayak yürüyüşe geçti. Öğrenciler yürüyüş boyunca "Burs hakkımızı istiyoruz, Topbaş şaşırma bursumuzu aşırma, Topbaş kaç kaç öğrenciler geliyor" şeklinde sloganlar attı.


SAiT EDİGE

Burslarını geri isteyen öğrencilerden başkan Topbaş'a "1 Nisan" şakası

İSTANBUL- İstanbul'daki değişik üniversitelerde öğrenim gören bir grup öğrenci, belediye burslarının kesilmesini Taksim ve Beyazıt'tan yürüyerek protesto etti. Çıplak ayaklarla belediye önüne yürüyen öğrenciler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da hazırladıkları pankartla 1 Nisan şakası yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine verdiği bursları Anayasa Mahkemesi kararıyla kesmesinin ardından eylemler yapan öğrenciler, bugün yine meydanlardaydı. Taksim'de ve Beyazıt'ta toplanan öğrenciler, burslarının geri verilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasına yürüdü. Taksim'den gelen öğrenciler çıplak ayaklarla yürüyüşünü gerçekleştirdi. Her iki öğrenci grubu Saraçhane'deki belediye binası önünde bir araya geldi.

Öğrenciler burada günün anlamına uygun olarak başkan Kadir Topbaş'a "1 Nisan" şakası yaptı. Ellerinde taşıdıkları "Kadir Topbaş'ı tebrik ediyoruz" pankartını gören basın mensupları ve polisler, ilk başta şaşkınlık yaşadı. Bir süre sonra öğrenciler bu pankartın arkasındaki "1 Nisaaan yakanı bırakmayacağız Topbaş" yazılı pankartı açtı. Diğer pankartı ayaklarıyla ezen öğrenciler, başkana şaka yaptıklarını belirttiler.

50 gündür eylem yaptıklarını söyleyen öğrenciler burslarını geri alabilmek için topladıkları 20 bin imzayı belediye binasına girerek teslim etti. İmzaları teslim eden öğrencilerde çıplak ayakla belediye binasına girdi. Öğrencilerin eylemi şarkılarla ve sloganlarla olaysız bir şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber